Pagina  precedenta
      Puţină lume stie că în perioada 15-22 septembrie 2011, in Japonia, orasul Kyoto a fost gazda celei de-a 20-a ediţii anuale, Ediţie aniversară, a Seminarului Internaţional de Arte Martiale Japoneze  sub egida Soburen - All Japan Budo Federation (Soburen - Forul superior al tuturor federatiilor de arte martiale japoneze). Deşi grav afectată de cutremurele din acest an, unul producâdu-se chiar in perioada acestui Seminar, Japonia, nu numai că rezistă vitregiilor naturii şi efectelor crizei globale dar demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, spiritul de supravieţuire şi de învingători, valori aflate adânc înrădăcinate în cultura şi educaţia lor de care sunt în continuare foarte ataşaţi.
Samurai
pe scara Richter

La festivităţi şi la seminariile demonstrative au fost invitaţi toţi Shidoin-ii  (reprezentanţii naţionali ai Nippon Seibukan) din ţările în care există asociaţii ce prezervă si susţin Spiritul Budo din artele marţiale tradiţionale japoneze conform modului de organizare al Academiei de Arte Martiale Tradiţionale Japoneze, Nippon Seibukan: Spania, USA, Canada, Ecuador, Zambia, Iran, Australia, Turcia, Romania, Ungaria, Serbia, Slovenia, Italia, Portugalia si Marea Britanie. O prezenţă care confirmă importanţa acestui eveniment a fost cea a Seniorului Okada, unchiul Impăratului Akihito al Japoniei. El este renumit prin faptul că stilul de viaţă de zi cu zi al Domniei Sale este identic cu cel al samurailor din perioada feudală, de la îmbrăcăminte până la eticheta socială. Nu în ultimul rând, este un desăvărşit luptător cu sabia si nu numai. România a fost reprezentată de către domnul Robert Manole hanshi, DAN 8 Ju Jitsu, Shidoin pentru România împreună cu secundul său, domnul Bogdan Alic, DAN 3 Ju Jitsu, fuku-Shidoin pentru România. Din delegaţia română au mai făcut parte şi domnul Adrian Butnariu sempai, DAN 1 şi domnul Marcel Pleş. Acest Seminar anual  international, care aniversează 20 de ani de activitate neîntreruptă, a fost  organizat sub directa coordonare si atenta organizare a domnului Kawano Yasuo hanshi - Presedintele Zen Nihon Sogo-Budo Renmei (ZNSBR), al domnului Takasi Ishikawa - kaicho ZNSBR si Presedinte al Soburen şi a Excelentei  Sale  Baronul Yoshihiko Okabe, Reprezentantul ZNSBR pentru relatiile externe.
Sus in pagina
pagina urmatoare
DOSAR
NIPON
Prezentare
Delegatia Romaniei
impreuna cu hanshi Kawano Yasuo - kancho
de la stanga la dreapta:
Adrian Butnariu, hanshi Kawano - kancho,
hanshi Robert Manole, sensei Alic Bogdan
(foto: Marcel Ples)
Clubul Sportiv
  Activitati
DOSAR NIPON
Toate drepturile de autor apartin Fundatiei de Arte Martiale Nippon Seibukan
Reproducerea oricarei imagini sau oricarui text din acest site se poate face doar cu acordul Fundatiei si cu citarea sursei.