Pagina precedenta
  Activitati
Stagiu - Seminar International de Arte Martiale Traditionale Japoneze
"Arte Martiale Fara Frontiere"
Hanshi Robert Manole ajutat de sensei Bogdan Alic a condus un atelier extrem de interesant în care le-a aratat  cum se pot apara cu un simplu pix. Tot domnia sa a sustinut si o scurta expunere vizavi  de atitudinea mereu atenta pe care aceste persoane trebuie s-o aiba fata de tot ceea ce  se întâmpla în jurul lor, mici trucuri prin care ei pot sa identifice în timp util situatiile  delicate pe care sa le evite.

Hanshi Jose Miguel Barrera a reusit sa le transmita modul în care sa-si îmbine energia  vitala cu miscarile mecanice adaptate fiecarui tip de dizabilitate. }ntre participanti si  Maestri s-a realizat acel catarsis astfel încât notiunile predate au fost asimilate cu o  viteza de-a dreptul surprinzatoare pentru niste persoane cu posibilitati atât de reduse  de autoaparare . Mai mult, prin aceste lectii, le-a fost sporit nivelul de încredere în  propriile lor forte, au fost ajutati sa-si descopere inedite rezevoare de energie care sa le  diminueze gradul de dependenta fata de însotitorii lor.
Tehnici de autoparare pentru  persoanele
cu dizabilitati locomotorii, dependente sau nu
de caruciorul cu roti sau  cârje
Ceremonia de premiere de la finalul Seminarului a reprezentat un moment de înalta si  intensa emotie transformându-se într-o sesiune de aplauze continue la decernarea  diplomelor de participare pentru persoanele cu dizabilitati, aplaudându-se neîntrerupt  timp de  minute în sir în ritm sustinut.
Nu toti participantii de la eveniment au reusit sa-si  stâpaneasca lacrimile.
Poate ca pentru noi, persoanele sanatoase, a reprezentat un efort minor, dar cu  siguranta efectul lui
a fost unul sublim pentru inimile celor din carucioare pentru care  orice nevoie umana, cea mai simpla dintre ele, reprezinta o aventura de viata. Cu atât  de putin putem face atât de mult pentru ei.
Si nu ne vom opri aici.

Este locul sa multumim Asociatiei Handicapatilor Locomotor Timisoara si Primariei  Timisoara pentru modul exemplar în care au ajutat la organizarea si desfasurarea  acestui eveniment.

Sus in pagina
Partener media
"Arte Martiale Fara Frontiere"
Pagina urmatoare
Toate drepturile de autor apartin Fundatiei de Arte Martiale Nippon Seibukan
Reproducerea oricarei imagini sau oricarui text din acest site se poate face doar cu acordul Fundatiei si cu citarea sursei.