Stagiu - Seminar International
de Arte Martiale Traditionale Japoneze
Seibukan - Romania 2011

24 - 26 iunie 2011 / Cap Aurora, Hotel California
Eveniment organizat de 
Fundatia de Arte Martiale Nippon Seibukan (FAMNS)

24- 26 iunie 2011
Cap Aurora, Hotel California
Stagiul - Seminar International
de Arte Martiale Traditionale Japoneze

Seibukan - Romania 2011

Eveniment organizat
de Fundatia de Arte Martiale
Nippon Seibukan (FAMNS)
Mareste Afisul
click pe pictograma
Seibukan-Romania 2011
hanshi Robert Manole (stanga-prim plan)
si sensei Bogdan Alic (dreapta-prim plan)
Fotografia de grup dupa decernarea diplomelor
hanshi Jose Miguel Barrera (stg)
si sensei Francisco Barrera
shihan Ivica Zdravkoviv (stg)
si shihan Gregor Laszlo
sensei Roman Babii
de la stanga la dreapta:
sensei Francisco Barrera, sensei Bogdan Alic,
dl Octavian Budica, hanshi Jose Miguel Barrera
“Vad miscarea artelor martiale ca pe o celula
a carei membrana se deschide larg, atat celor care vor sa  participe
si sa inteleaga spiritul Budo cat si celor care fiind constienti de limitele lor, raman cu o experienta care nu poate decat sa le innobileaze sufletul. Noi, Maestrii, suntem aici pentru toti cei care vor sa ne gaseasca”
, a declarat hanshi Robert Manole, Presedintele Fundatiei de Arte Martiale Nippon Seibukan.
Duminica, 26 iunie 20011, in statiunea
Cap Aurora, s-a incheiat Stagiul Seminar
International de Arte Martiale
Traditionale japoneze, Seibukan-
Romania. Evenimentul a fost organizat de
Fundatia de Arte Martiale Nippon
Seibukan (FAMNS).
Vantul, norii, caldura si chiar stropii de ploaie n-au reusit sa-i alunge de pe plaja pe numerosii practicanti de arte martiale veniti din toate colturile Romaniei si din strainatate. Sub atenta indrumare a Presedintelui Fundatiei, dl Robert Manole, 8 DAN Ju Jitsu, participantii si Maestrii invitati s-au organizat pe ateliere de predare, fiecare pe stilul practicat.
Spre deosebire de intalnirile competitionale, acest gen de stagiu are calitatea de a largi orizontul fiecarui practicant, de a cunoaste si deprinde tehnici si procedee din diferite stiluri din cadrul artelor martiale, contribuind astfel la o formare mai larga a luptatorului.
Cu o singura exceptie, toti Maestrii invitati au onorat invitatia, au fost prezenti si chiar mai mult, daruirea cu care au aratat si demonstrat procedeele a facut ca atmosfera de “lucru” sa atraga numerosi turisti aflati in statiune, care nu mai pridideau sa faca fotografii, sa puna intrebari, sa se intereseze de acest domeniu. Aceasta reprezinta un alt castig al acestui eveniment, acest interes  spontan nefiind luat in calcul de organizatori dar care s-a constituit intr-unul dintre multele atuuri ale acestei editii, in conditiile in care nivelul publicitatii pentru acest eveniment a fost destul de redus, avand in vedere timpul scurt  in care s-a organizat.
Romania a fost reprezentata de hanshi Robert Manole, 8 DAN Ju Jitsu, Presedintele Fundatiei de Arte Martiale Nippon Seibukan, Shidoin pentru Romania din partea Zen Nihon Sogo-Budo Renmei, Presedintele Clubului Sportiv “Cold Steel”, impreuna cu fuku Shidoin sensei Bogdan Alic 3 DAN Ju Jitsu. Ambii au coordonat lucrarile Stagiului si au condus atelierul de Tanto-Jitsu.
Desi confirmata participarea, marele absent a fost dl Florentin Marinescu kancho, Presedintele Federatiei Romane de Arte Martiale, o absenta regretabila sau o participare mult asteptata si neonorata, rezolvata prin delegarea Secretarului general al Federatiei, shifu Petru Grindeanu.
Din Spania, domnul  Jose Miguel Martinez Barrera hanshi, Shibucho al Zen Nihon Sogo-Budo Renmei pentru tarile vest-europene, Statele Unite ale Americii si pentru tarile vorbitoare de limba spaniola, o mare personalitate a Artelor Martiale japoneze, a venit insotit de uke-ul personal dl Francisco Jose Martinez, un discipol absolut  remarcabil prin tinuta, comportament si atitudine. Ambii au condus atelierul de Yawara.

Din Ungaria a fost prezent dl Gregor Laszlo shihan, Shidoin pentru Ungaria din partea Zen Nihon Sogo-Budo Renmei, care a condus atelierul de Autoparare.

Din Serbia a participat  hanshi  Ivica Zdravkovic, Shidoin pentru Serbia din partea Zen Nihon Sogo-Budo Renmei, care a condus atelierul de Iai-Jitsu.
O prezenta de ultima ora a fost sosirea dl Roman Babii, Presedintele Asociatiei de Ju Jitsu din Republica Moldove-neasca, aceasta asociatie fiind echiva-lentul unei federatii.

Deloc in ultimul rand, trebuie mentionata prezenta realizatorului emisiunii Sport Revolution transmisa pe OTV in fiecare vineri a saptamanii de la ora 13:30, dl Octavian Budica, conducatorul revistei cu acelasi nume, Sport Revolution, el insusi parcticant de arte martiale.

Cu alte cuvinte, in cadrul acestui eveniment la care am fost un modest observator pentru dumneavoastra , s-au reunit  multi dintre cei care cred in ideea ca marea familie a practicantilor de arte martiale stie sa se bucure de un timp impreuna impartasindu-si  fara orgolii cunostiintele dobandite in domeniu.

Dorinta de a invata de la ceilalti, aceea de a-si perfectiona ceea ce deja au acumulat si de a cunoaste personal Mari Maestrii stiuti doar dupa renume, toate acestea au facut ca Stagiul-Seminar International de Arte Martiale Traditionale Japoneze Seibukan-Romania 2011 sa se incheie anul acesta cu succes, aproape toate scopurile propuse au fost atinse, aceasta editie  devenind un punct de reper pentru cele urmatoare.
detalii
Sus in pagina
Pagina urmatoare
FAMNS Stagiul de vara 2011
Partener media
  Activitati
Toate drepturile de autor apartin Fundatiei de Arte Martiale Nippon Seibukan
Reproducerea oricarei imagini sau oricarui text din acest site se poate face doar cu acordul Fundatiei si cu citarea sursei.