Kensa Kikan 2014
Romania, Timisoara

”Am avut o participare destul de buna. Au fost aproape 200 de participanti, jumatate romani, cei mai mul?i dintre straini provenind din Ungaria ?i Serbia. Edi?ia din 2012 a fost o premiera iar acum speram ca se vor cimenta relatiile dintre noi -partea romana- si oaspetii japonezi”, a conchis dl Robert Manole.
Activitati
Toate drepturile de autor apartin Fundatiei de Arte Martiale Nippon Seibukan
Reproducerea oricarei imagini sau oricarui text din acest site se poate face doar cu acordul Fundatiei si cu citarea sursei.
Fundatia de Arte Martiale Nippon Seibukan a dat startul vineri, 25 aprilie, celei de-a doua editii a regalului de Arte Martiale Japoneze intitulat Kensa Kikan. Stagiul-seminar se desfasoara in Complexul Sportiv ”Banu Sport” din Timisoara, gratie eforturilor de organizare depuse de vicepresedintele Fundatiei, Bogdan Alic.
”In primul si in primul rand, este vorba despre un schimb intercultural.
Dupa aceea putem vorbi despre partea de arte martiale pentru ca de la un stagiu este clar ca nu poti pleca invatat dar poti sa iti faci niste idei vizavi de celelalte modalitati de abordare a problemelor vizavi de diferitele stiluri care se predau”,
a declarat dl Robert Manole pentru Sport Revolution.
"I-am dus pe japonezi intr-un poligon de tir, ceea ce pentru ei a fost o premiera, avand in vedere faptul ca in Japonia armele de foc sunt prohibite si reprezinta o raritate. Am mai avut si seara un antrenament, doar cu centurile negre, de aproximativ, trei ore”, a precizat Presedintele FAMNS.
Ziua de sambata a inceput cu o serie de cursuri predate de japonezi, dupa care Doru Galan din Romania si Laszlo Gregor din Ungaria au tinut cursuri de Goshin-Jutsu. Jose Miguel Martínez Barrera (Spania) a sustinut un atelier foarte interesant de Yawara. Dupa-amiaza, s-au tinut antrenamente la care
s-au predat tehnici de baza de Kyudo.
Galerii foto