Fiecare regiune a planetei a dezvoltat, la un moment, dat forme de lupta si, prin perfectionarea lor,  acestea au atins rangul de arta.

Deosebirea majora dintre traditional si competitional o face insasi competitia. Practic, intr-o arta martiala traditionala, singura competitie este cu tine insuti.
Ginchin Funakoshi, unul dintre parintii karate-ului mondial, spunea odata ca lupta dintre doi practicanti de arte martiale este ca lupta dintre doi tigri. Unul va muri cu siguranta, iar celalalt se va alege cu rani grave. Cu alte cuvinte, maestrul Funakoshi explica inutilitatea competitiei si necesitatea aplicarii tehnicilor martiale doar in situatii serioase - ca ultima solutie. Filosofia si invatatura primite nu incep si nu se termina la usa dojo-ului. Ele se aplica in toate activitatile noastre: la scoala, la serviciu, in timpul liber. Artele martiale sunt un mod de viata care dureaza TOATA VIATA.
KENSA KIKAN sau "tribunalul artelor martiale" intr-o traducere ad literam dar cu un inteles usor diferit, reprezinta intalnirea periodica a tuturor shidoinilor (reprezentantii Nippon Seibukan in tarilor lor de origine) precum si a staff-ului Nippon Seibukan (All Japan Budo Federation) unde se discuta strategiile de dezvoltare ale organizatiei precum si organizarea urmatoarelor evenimente.

De obicei aceste intalniri sunt cumulate cu un stagiu de pregatire care are ca scop initierea si perfectionarea diferitelor tehnici traditionale de lupta si este condus de Maestrul cu cel mai mare grad si functie in organizatie, ajutat de ceilalti shidoini sau fuku shidoini (fuku shidoin = prim ajutor si loctiitor al shidoinului, secundul acestuia).

KENSA KIKAN
se organizeaza de obicei o data pe an in locatii diferite de catre shidoinul fiecarei tari afiliate la organizatie.
Ginkin Funakoshi
Traditie
Toate drepturile de autor apartin Fundatiei de Arte Martiale Nippon Seibukan
Reproducerea oricarei imagini sau oricarui text din acest site se poate face doar cu acordul Fundatiei si cu citarea sursei.